30 woningen aan een besloten hof omringd door groen en water

Wonen in Buitengoed

Een besloten hof met dertig eigentijdse en comfortabele woningen. Aan de rand van het bos en op loopafstand naar de Amstel. Met voorzieningen op vijf minuten fietsen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Het is echt. We noemen Buitengoed niet voor niets het geheim van Uithoorn!

In Buitengoed krijgt u de kans om te wonen te midden van het groen, en tegelijkertijd zit u op een prettige afstand van Amsterdam, Amstelveen en uitvalswegen naar de rest van het land. Centraal en toch besloten. Het hof biedt 16 twee-onder-een-kap woningen en 14 rijwoningen.

De woningen zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners Architecten in samenspraak met potentiële bewoners. Zij hebben onder andere tijdens de workshops meegedacht, waardoor de woningen aansluiten bij uw wensen. Zo hebben zij gekozen voor een parkje in het midden van het hof en voor hoogwaardige en onderhoudsarme materialen. Tegelijkertijd behoudt u de mogelijkheid om zelf diverse interieurdetails van het huis te kiezen.

Buitengoed is een plek die uitnodigt om te ontspannen en tot rust te komen. Een plek waarvandaan u tegelijkertijd makkelijk allerlei levendige plaatsen kunt opzoeken en waar het heerlijk thuis komen is.

Wij nodigen u graag uit om Buitengoed te ontdekken!

Uithoorn & Libellebos

Kiezen voor Buitengoed, betekent kiezen voor een zeer centrale positie in de Randstad: onder de rook van Amsterdam, vlak bij Utrecht en op prettige rijafstand van Den Haag en Rotterdam.

Vanuit Buitengoed bent u in no time op de snelweg. Via de N-201 bent u binnen een kwartier op de A4 ter hoogte van Schiphol. De andere kant op rijdt u via Mijdrecht binnen 20 minuten naar de A2. Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel liggen op fietsafstand. In de nabije toekomst wordt de tramlijn vanuit Amstelveen bovendien doorgetrokken naar Uithoorn, waardoor u er nog makkelijker met het OV komt.

Buitengoed is gelegen aan de groene rand van Uithoorn, omzoomd door het Libellebos. Uithoorn is een vriendelijk dorp met zo’n 24 duizend inwoners en kent verschillende historische forten die deel uitmaakten van de Stelling van Amsterdam. Dit was een verdedigingslinie uit de 19e eeuw en behoort tot het Unesco Werelderfgoed.

In Uithoorn vindt u alle voorzieningen die u mag verwachten van een groot dorp: winkels, restaurants en cafés. Natuurlijk zijn er ook vele sportverenigingen, van atletiek en BMX tot hockey, tennis en voetbal. Ook voor onderwijs kunt u goed in Uithoorn terecht: het dorp telt negen basisscholen en drie middelbare scholen. Van Praktijkonderwijs tot Gymnasium.

In Uithoorn wordt u omringd door een groen en landelijk polderlandschap, heeft u een dorp met alle voorzieningen, en de hoofdstad en uitvalswegen op korte rijafstand.

Wilt u de locatie bezoeken? Stel uw navigatie in op Europarei 3 in Uithoorn.

Gelegen aan de groene rand van Uithoorn, omzoomd door het Libellebos

Het hof

Buitengoed noemen we niet voor niets het geheim van Uithoorn. Verscholen tussen de bomen, gaat u eerst via een nieuw gemaakte dam het water over om in dit lommerrijke hof te komen. In het hof vindt u rust, ontspanning en veel groen.

De dertig riante huizen liggen rond een parkje en hebben allemaal een voortuin met een beukenhaag. De achtertuinen grenzen aan het water. De meeste huizen hebben een of twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Daarnaast komen er ruim voldoende openbare parkeerplaatsen in het hof.

De architect van de woningen is ook betrokken bij het ontwerp van het hof. Zo heeft de architect voorgeschreven welke kleuren en materialen toegepast moeten worden. Ook heeft de architect nagedacht over de beplanting. Zo stelt hij voor om boomsoorten en planten te gebruiken die oorspronkelijk voorkomen, met mooie herfst- en lentekleuren. Een park van alle seizoenen dus.

Om het water heen ligt aan twee zijden het charmante Libellebos, met wandelpaden, een kinderboerderij en een grote speelplaats. In het bos van zo'n 20 hectare mag de natuur gewoon z'n gang gaan: u vindt hier dus natuur zoals die bedoeld is.

Vanuit Buitengoed loopt u ook binnen 15 minuten via de Hollandse Dijk naar de Amstel. Vanaf daar vaart u zo naar Amsterdam! De route langs de Amstel leent zich daarnaast natuurlijk uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Het belangrijkste winkelcentrum van Uithoorn (Zijdelwaard) ligt op 5 minuten fietsen en alle overige voorzieningen binnen 10 minuten. Alle gemakken van een groot dorp liggen dus binnen handbereik, terwijl u tegelijkertijd de grote stad, het groen en de Amstel tot uw beschikking heeft. Buitengoed biedt u zo een ideale mix van rust, ruimte en de voordelen van dorp en stad.

De woningen

Buitengoed biedt 3 woningtypen. Er zijn twee type rijwoningen met een breedte van 5,4 of 5,7 meter en een type twee-onder-een-kap-woningen met een breedte van 6,0 meter. Elk woningtype heeft zijn eigen kenmerken. De architectuur is wat de woningen bindt en ervoor zorgt dat het hof eenheid uitstraalt. Volgens de architect zijn de huizen ‘familie van elkaar’.

De steile daken zijn kenmerkend voor Buitengoed en bieden bovendien een zeer ruime zolder. Er is extra aandacht besteed aan de grote en ranke overstekken, de detaillering en de dakkapellen. In het dak zitten zonnepanelen, zodat u gebruik kunt maken van duurzame energie. De zonnepanelen worden verzonken geplaatst en vormen daardoor één geheel met de keramische, vlakke dakpannen.

Voor de gevel heeft de architect gespeeld met verticale vlakken en grote raampartijen die de woningen binnen licht maken. Voor de gevelmaterialen heeft hij zich laten inspireren door de omgeving en gekozen voor een gemêleerde donkere baksteen in combinatie met keimwerk (wit geschilderde baksteen). Het metselwerk wordt mooi afgewisseld door kunststof hout-look planken, wat een natuurlijk effect heeft. De kozijnen worden uitgevoerd in kunststof. Deze materialen vragen weinig onderhoud, zodat u er nauwelijks omkijken naar heeft. Kortom: een traditionele woning met een eigentijdse architectuur.

De ruime en licht woningen worden standaard uitgerust met sanitair van Villeroy & Boch. Daarnaast zijn er veel (keuze)mogelijkheden om uw woning naar uw smaak aan te passen.

Vogelvlucht

situatie

klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Interesse?

Wonen in Buitengoed echt iets voor u? Schrijf u dan snel in via de website of bel 06 - 53 96 54 58

Wonen in Buitengoed is samen met potentiële bewoners ontworpen

Woningkiezer

Heeft u vragen over Wonen in Buitengoed?

Contact

Heeft u vragen over wonen in Buitengoed?
Neem dan contact op met het projectteam.

info@woneninbuitengoed.nl

06-53 96 54 58

hoe wilt u wonen
 
 
 
 

 Makelaar

EKZ Makelaars is betrokken bij de ontwikkeling
en verkoop van Wonen in Buitengoed.

uithoorn@EKZ.nl

0297-56 78 63